+31 (0) 33-2300039 contact@degrootinstruments.nl

Hebt u een biogasfiltersysteem nodig?

Het biogas dat vrijkomt bij de anaerobe vergisting van organisch afval kan worden omgezet in biomethaan, dit wordt biogasopwerking genoemd. Om verdere CO2-emissies te helpen voorkomen, kan deze 100% hernieuwbare energie worden gebruikt ter vervanging van fossiele brandstoffen.

Biogas opwaarderingstechnologie

Er zijn verschillende biogasopwaarderingstechnologieën beschikbaar, zoals chemische wassers, waterwassers, membranen, enz. Deze verwijderen hoofdzakelijk verontreinigende stoffen uit het biogas om een zo hoog mogelijk methaangehalte te verkrijgen. Zeer efficiënte biogasfilters zijn een essentieel onderdeel van het opwaarderingsproces.

Typische biogasfilters
Een typisch filtratiesysteem omvat coalescingfilters en een fase met een adsorberend medium, zoals silicagel, om alle vloeistofdruppels en aërosolen en vaste deeltjes te verwijderen.

Soms is er veel vloeistof aanwezig in het biogas. Om het grootste deel van de vloeistof vóór de coalescingfilters te verwijderen, moet een opvangpot/huis worden toegevoegd.

Welke biogasfilters hebt u nodig?

Een breed scala aan filterbehuizingen en microngroottes zorgt ervoor dat we iets hebben dat past bij uw filtertoepassingen.
Bekijk ons assortiment op de literatuurpagina van onze website.

Voorraad filters

Wij hebben al onze standaard coalescentiefilters en adsorbers op voorraad. Ook als u iets speciaals nodig heeft, kunnen wij snel reageren om een filterhuis op maat te ontwerpen en te leveren.
Aangezien wij beschikken over de drukapparatuurrichtlijn module H (VK en EU), kunnen wij de filterbehuizingen voorzien van een CE- of UKCA-markering.

Zie de Classic Filters website!